menuProdukty person_addRegistrácialockPrihlásenie search info

Produkty more_vert Agrochémia podľa škodlivého činiteľa more_vert Karty bezpečnostných údajov

Produkty

person_addlock
close
Syridlo Fromase 220TL 300g

Syridlo Fromase 220TL 300g

Vinárske potreby

Tekuté syridlo vhodné na výrobu rôznych druhov syrov z kravského, ovčieho i kozieho mlieka. Aktivita 220 IMCU/ml (čo po prepočte zodpovedá sile 1:16000).
Cena s DPH
€ 12,00
EAN
8588004391048
Obj. číslo
9020200
Minimálny odber
1 ks
Dostupnosť
Dostupný
Tekuté syridlo vhodné na výrobu rôznych druhov syrov z kravského, ovčieho i kozieho mlieka. Aktivita 220 IMCU/ml (čo po prepočte zodpovedá sile 1:16000).

Aplikácia tekutého syridla pri výrobe čerstvého (hrudkového) syra
• tepelné ošetrenie (pasterizácia) mlieka - na výrobu kvalitného syra je potrebné použiť tepelne ošetrené (pasterizované) mlieko pri teplote ošetrenia cca 72-75°C, po dobu 1-2 minút

• prídavok mliekarenskej kultúry, syrenie mlieka - po tepelnom ošetrení sa mlieko ochladí na teplotu syrenia 30-40°C (závisí od druhu syra), pridá sa najskôr mliekarenská smotanová kultúra (v dávkovaní pre príslušné množstvo spracovávaného mlieka), následne sa pridá syridlo v množstve 1,5 - 3,0 ml/10 litrov kravského a kozieho mlieka, resp. cca 5 ml/10 litrov ovčieho mlieka (dávkovanie syridla závisí tiež od kvality mlieka a jeho kyslosti; pri použití väčšej dávky syridla sa mlieko síce rýchlejšie zrazí, ale syr môže byť horký); syridlo je silné, preto sa pred použitím zriedi studenou pitnou vodou v pomere asi 1 : 10; pri vyššie uvedených dávkach syridla by sa malo mlieko začať zrážať cca o 15 minút

• spracovanie syreniny - mlieko je potrebné nechať v kľude zrážať (až do vytuženia) 30-40 minút, pokiaľ nevznikne tuhá syrová zrazenina, ktorú potom ostrým nožom pokrájame na kocky o veľkosti cca 1x1cm; po pokrájaní sa syrenina nechá cca 10 minút postáť; po vystúpení srvátky na povrch sa syrenina pokrája na syrové zrno, ktoré sa s malými prestávkami mieša 30-60 minút

• formovanie syrového zrna - následne sa syrové zrno zleje do plachetky alebo do perforovanej formy (pokiaľ sa syr dáva do formy, forma sa musí viackrát otáčať)

• prekysávanie syra - syr sa nechá prekysnúť pri izbovej teplote (teplota by nemala byť nižšia ako 20°C) do druhého dňa

• ďalšie spracovanie syra - prekysnutý syr sa môže osoliť, okoreniť, ďalej ho možno spracovať parením (parením syrového cesta v horúcej vode o teplote 75-85 °C, s následným solením v soľnom roztoku), údením, použiť ako surovinu pri výrobe bryndze a pod.





 
expand_less
Informácie Karty bezpečnostných údajov §VOP Ochrana osobných údajov Predajne Rozvozy Kontakt
OSIVEX ZÁHRADKÁR, s.r.o.
Štúrova 33, 040 01 Košice

IČO: 36787124, DIČ: 2022404351, IČ DPH: SK2022404351

mailkosice@slovosivex.sk call+421 55 623 41 77